Vi erbjuder nästan allt inom tryck

Hos oss har vi god kapacitet och rätt utrustning för att klara av det allra mesta inom tryck och hantering av trycksaker. Och det vi inte själva har utrustning för har vi goda samarbetspartners som fixar. Därför kan vi med gott samvete sätta stämpeln ”Grafiskt fullserviceföretag” på oss själva. Så oavsett vad du ska trycka – fråga oss först!  

Repro / Prepress

En idé. Det är i princip allt du behöver ha själv. Resten kan du få hjälp med av oss. Responstryck erbjuder komplett service med allt från originalframställning och bildbearbetning till mottagningskontroll av färdiga original. Vi arbetar med både Mac och PC och i alla vanligen förekommande program för layout och bildbearbetning. Du väljer själv vilken typ av korrektur du vill ha, pdf, plotterutskrift eller provtryck.

För att en bild ska bli bra i tryck krävs oftast en hel del bearbetning. Vi hjälper dig med färginställningar, retuschering och friläggningar. Många av våra kunder trycker produktkataloger där kraven på korrekt färgåtergivning är viktig. Därför ser vår prepressavdelning ibland ut som ett klädlager när provtrycket skall jämföras med tygprover vi fått från kund.

Lämnar du ett tryckfärdigt original till oss gör vi en mottagningskontroll som en extra
säkerhet för dig. Det innebär att vi kontrollerar att det inte finns lågupplösta bilder i
dokumentet, att typsnitt är bifogade och att det finns skärmärken och utfallande tryck.

Sista länken i prepresskedjan är vår CTP (Computer To Plate), där vi tillverkar tryckplåtar till vår offsetpress. Tack vare våra investeringar i modern teknik med hög processkontroll har vi möjlighet att tillverka plåtar med så kallat stokastiskt raster. Ett
stokastiskt raster har mindre och tätare punkter och ger ett större färgomfång. Bilder
blir mer fotolika och färgplattor får en jämnare färg.

Prepress

Digitaltryck

Den digitala trycktekniken har inneburit helt nya fördelar både för våra trycksakskunder och för oss själva. Vi hakade på den digitala utvecklingen tidigt och idag står senaste generationens digitala pressar hos oss. Utöver en hög tryckkvalitet erbjuder den också möjligheter till variabeltryck.

Att kunna få ett professionellt tryck till en rimlig kostnad även i små upplagor har inneburit att hela förfarandet kring trycksaksbeställningar har förändrats. Borta är diskussionerna om att trycka en överupplaga för säkerhets skull. Idag trycker man exakt det man behöver eftersom det är enkelt att komplettera med en liten extraupplaga i efterhand.Resultatet blir att det egna materialet alltid är aktuellt och att trycksakslagret hålls på en miniminivå.

Ett unikt budskap till varje mottagare. Det kan variabeltrycket erbjuda. Från en bifogad fil kan varje tryckt blad förses med allt från en adress till ett personligt budskap av något slag, såsom en hälsningsfras, ett riktat produkterbjudande, streckkoder eller ett lottnummer. Möjligheterna är många, endast fantasin sätter gränser.

Digitaltryck fungerar lika bra på vanligt bestruket och obestruket papper som på effektpapper och olika plastmaterial. Vi trycker på ytvikter från 60 g upp till 350 g kartong.

Leveranstiderna är korta, oftast kan vi leverera inom 48 timmar, om vi får tryckfärdiga pdf-filer.

Digitaltryck

Offsettryck

Hjärtat i tryckeriet är vår stora arkmatade 10-färgspress som snabbt och med mycket hög precision producerar trycksaker åt våra kunder. Tryckpressen har ett automatiskt färgstyrningssystem som säkerställer en jämn och hög kvalitet på färghållningen genom hela upplagan.

10-färgstekniken innebär att man bland annat kan trycka 4-färgstryck på båda sidorna av pappersarket och samtidigt trycka en skyddande lack eller en unik dekorfärg. Fördelarna med detta är många. Ledtiderna, och därmed också kostnaderna minskar. Samtidigt minskar belastningen på miljön eftersom det går åt färre inställningsark och därmed också mindre tryckfärg.

Offsettryck

Storformat

Störst syns bäst. Vår storformatavdelning kan ta fram allt som behövs för att exponera ett budskap både inomhus och utomhus. Affischer, skyltar och vepor liksom rollups och olika montersystem. Som tillbehör erbjuder vi även broschyrställ av olika slag.

Här finns också en avancerad skärmaskin som kan ta fram figurskurna dekaler, frostad dekor till glaspartier, lösa bokstäver och annan dekor. Maskinen klarar riktigt stora bokstäver och mönster. Maximala bredden är 135 cm, längden är obegränsad.

Storformat

Efterbearbetning & distribution

Det återstår en hel del förädlingsarbete innan ett tryckt ark blir en slutlig trycksak. Efter att färgen har torkat kommer de tryckta arken till vår välutrustade avdelning för efterbehandling. Renskärning, häftning och bindning sker här, liksom eventuell perforering, adressering och kuvertering/inplastning.

Allra vanligast är förstås falsning och klammerhäftning eftersom en stor del av det som trycks är broschyrer av olika slag. Men det finns också många möjligheter att göra det lilla extra med sin trycksak under efterbehandlingen. Prägling, stansning och partiell lackning är några sätt. Att välja en annan inbindningsteknik, som exempelvis limbindning av böcker eller wire-o-bindning, kan vara andra alternativ.

I efterbehandlingen tas också de stansformar fram som krävs för bland annat dokumentmappar, annorlunda formade vykort och emballage av olika slag. Vi kan också erbjuda internationell hålning för att trycksaken skall vara anpassad till alla typer av pärmar.

Alla moment går dock inte att göra maskinellt. Ibland krävs både handarbete och finurlighet för att möta våra kunders speciella önskemål om utseendet på utskick och förpackningar.

Efterbearbetning & Distribution

Respons HiWay – enkelt och bekvämt

Respons HiWay är vårt webbaserade beställningssystem. Här kan olika typer av dokument och dokumentmallar lagras som brevpapper, visitkort, säljfoldrar med mera. Dessa kan enkelt kompletteras med unika uppgifter och sedan beställas i den kvantitet som behövs. Genom behörighetsstyrning kan du som kund bestämma vem i din organisation eller bland företagets återförsäljare som ska ha tillgång till vad.

Respons HiWay fungerar också som ett trycksaksarkiv där repetitionsbeställningar av tidigare trycksaker görs snabbt och enkelt.

I nedanstående pdf-dokumentet finns en mer detaljerad beskrivning av de möjligheter som Respons HiWay erbjuder. Är du intresserad av att använda det? Kontakta oss så får du ytterligare information.

PDF om HiWay

Respons HiWay